tirsdag 5. april 2011

Desperate VamPus

I forrige uke holdt jeg foredrag på et seminar for Sponsor- og eventforeningen i Oslo om sponsing av blogger(e). Etter den sedvanlige selvskryten (vant Dagbladets Årets beste blogger 2005...) gikk jeg over til å vise frem de mest leste bloggerne listet av Blogglisten.no . De ser omtrent slik ut alle sammen:


Pene unge tynne jenter som får VIP invitasjoner til alt mulig og gratis produkter i posten. Eller som Ida skriver om livet som blogger: "Du vet at bloggen har tatt over livet ditt når leiligheten din er så full av sminke og hårprodukter at du kunne forsørget hele venninnegjengen livet ut."

Ja. Særlig.

Jeg synes kanskje medlemmene i sponsorforeningen kunne ledd litt mindre hjertelig da jeg forsøkte å selge inn konseptet "lubben brunette på snart førti" som rosablogger. For jeg er ikke bitter. I. Det. Hele. Tatt.


"Desperate housewifes" hadde aldri vært kommersielle suksessen var dersom damene så mer ut som hjemmeværende kjerringer i en bydel i Oslo enn som storesøstrene til de ti mest leste rosabloggerne i Norge. Og jeg begynner å bli en desperat, om ikke husmor, så i hvertfall kommende kone.

Seks uker unna New York og giftermål er status:

12 kilo unna målet - og det har i grunn holdt seg stabilt over...vel, lenge...
En pannelugg som ikke er en pannelugg
Ingen papirer fra myndighetene
Ingen kjole
Ingen sko
Ingen dato

Men vi har da skaffet oss forlovere og bestilt ringer siden sist, så det er jo håp.

Et eller annet sted i haugen av Groupons ligger det en for personlig trener hos Studio Soma i Vika, og en annen for kroppsformingsbehandling et eller annet sted. Alt betalt av moi. Min leilighet er fylt av mye, men ikke av sminke og hårprodukter. Som jeg sa til Sponsorforeningen - det kan jo være en grunn til at de pene 20-åringene får alle kremene. De ser jo smashing ut uansett, mens sånne halvgustne skeptisk-til-treningsdamer som meg ville jo sett om kremene faktisk fungerte. For i motsetning til topp ti-lista av rosabloggere så har jeg faktisk
rynker/cellulitter/strekkmerker!

Da erklærer jeg herved rosabloggen som godt i gang. Den kommer til å være kjemisk fri for politikk, samfunn, datalagringsdirektiv og krig og fred og sånn. Apropos kjemisk - har enda ikke forsøkt min "chemical peeling" som står og ser skummel ut i skapet. Kanskje neste gang.

Spread the word, ladies!

PS! Ida Wulff er brukt som eksempel fordi hun er en av de første ordentlige rosabloggerne, samt vi hadde henne som gjest i Studio 5. Les gjerne bloggen hennes og tips meg om flere gode rosabloggere som jeg kan lenke opp!

11 kommentarer:

 1. He, he. Hilarious. Jeg HAR leiligheten ful av stæsjet du nevner, innkjøpt for surt tjente egne penger. Men det hjelper visst ikke når man ikke gidder/glemmer/får til å bruke det. Det irriterer meg at jeg kjenner meg stadig mer igjen i Bridget Jones' patetiske dagbok. Som noen og tjueåring lo jeg hånlig av det meste. Gleder meg til å lese neste innlegg.

  SvarSlett
 2. Mulig jeg er usedvanlig dum, men jeg skjønner ikke dealen. Er det en link som mangler? Hvor er posten du har skjermdump av?

  SvarSlett
 3. Bruk dealen du har på soma. Der får du gjennomgå. Men det synes faktisk i speilet ;)

  ..litt synd undertøysbildet ikke var i større oppløsning, det hadde vært et suverent bidrag til BlåPus-galleriet mitt :D

  SvarSlett
 4. Om dietten ikke fungerer, kan du jo alltids prøve denne varianten:

  http://heidialexandraolsen.blogg.no/1301927112_sj.html

  SvarSlett
 5. Anbefaler en tur på Tøyenbadet. Hvorfor? Jo, det har to effekter, 1-du får trent en masse muskler du aldri ellers får trent og viktigere: 2 - du får se et tverrsnitt av oslos befolkning (ikke bare øst) og forstår litt mer av hvor bredt sammensatt oslokropper ser ut, pakket ut av alskens treningsgreier. Å gå i offentlig bad er en kroppslig selvtillitsboost. Hvis du vil oppleve småbarnsmødre på badefest, foreslår jeg Hundsund bad.

  SvarSlett
 6. Morsomt!
  Kjemisk fri for DLD og politikk og krig og fred og sånn - klarer DU det da, Heidi?

  Lykke til med NYC og alt!!
  Jørn

  SvarSlett
 7. Terje - jeg lagde en post som jeg slettet med en gang for å bruke i foredraget. Det var samtidig som jeg anmeldte sexsjikane til politiet, så det passer ikke å legge det ut nå synes jeg.

  http://www.nettavisen.no/nyheter/article3119965.ece

  nessie: Viste seg at kupongen på Soma hadde gått ut, så de vil ikke ha meg. Da så...

  SvarSlett
 8. Fantasisk godt initiativ Heidi! godt å se at du også har behov for å skrive om litt annet enn de "superviktige" tingene, vanlige tingene. Jeg er normalt ikke i målgruppen for rosablogger, men skal prøve å følge din - fordi du skriver bra, men mest fordi jeg er spent på selvbeherskelsen ift å ikke skrive om krig, og fred og sånt..

  SvarSlett
 9. Enig med "anonymous" over, gå i svømmehall. Jeg fikk en liten aha-opplevelse da jeg tenkte over hvorfor jeg syns jeg ser tynn ut med klær og tjukk ut naken. De eneste kvinnekroppene jeg ser uten klær i tillegg til min egen er supermodeller i blader. Da blir jo de fleste litt smålubne i forhold.

  SvarSlett
 10. En alternativ rosa blogg som er verd et besøk er:

  http://snillepernille.blogspot.com/

  SvarSlett
 11. Apropos andre rosabloggere bør du sjekke ut svenske Kissie (http://www.kissies.se/). Om ikke annet for å få deg et sjokk/god latter.

  SvarSlett