mandag 25. april 2011

Harry og popolare

Etter å ha kommet over sjokket over at det er slutt mellom Rachel Nordtømme og Petter Northug - sic - klarte vi å få til en unormalt avslappende påske. Grillsesongen ble åpnet etter harryturen til Nordby kjøpesenter ved Svinesund, og sengen på verandaen har vært fylt med puter og to slappe kropper. Harryturen førte også til ny kjole fra Twist & Tango, samt sommersandaler fra Tommy Hilfiger. Hilfiger er harry, men å handle dem billig er det ikke. Bare norske politikere kan for alvor mene at det er harry å kjøpe kvalitetsprodukter billig - eller det vil si - slippe unna dyrt, subsidiert og dårlig kjøtt fra norsk Rødt fe.

Så. Da vi skulle ut og teste den nye restauranten Trattoria Popolare, så var kjolen en naturlig valg, med yndlingslillastrømpebukse, sko fra Friis & Company, lilla veske fra Benetton og årets hotteste accessoire - Arne!
Trattoria Populare er seneste restaurant i rekken fra folka bak koselige Cafe Tekehtopa, Ylajali, Babylon, Arakataka og Olympen. Restauranten er delt i to - en uformell del nede, hvor det ikke er mulig å bestille bord, og en mer formell del i andre etasje. Andre etasje var stengt, men vi delte en flaske vin utenfor mens vi ventet på bord. Ifølge naboen til de vi var ute med, ble de mer eller mindre bedt om å gå av hovmesteren fordi det satt folk i kø. Det etter at de hadde bedt om regningen og betjeningen selv var trege med å ta betaling. Hadde vi ikke allerede bestilt flasken med vin, ville det vært nok til å gå et annet sted. Forhåpentligvis for stedet så skjønner de at den typen kundebehandling ikke fungerer - om man er aldri så hipp og kul på Grünerløkka.

Menyen er mer krevende enn det man ofte får på italienske her i byen. Heldigvis. Så ikke forvent gamle kjenninger innen pasta og pizza, men mer rustikk mat a la helgrillet fisk eller Steak Fiorentina. Vi endte med å dele en tallerken med Prosciutti e formaggi til forrett, en tallerken som for øvrig er galskap å bestille til bare en dersom man vil nyte en hovedrett også. Tre milde oster, en sterk pølse, nydelig salami og deilig parmaskinke - her i halvspist versjon.


Til hovedrett valgte vi - noe skeptiske - sjømattallerken. Jeg er ikke så fiskeglad, men detta var gøtt - som de sier. Stekt brisling er ikke helt min greie, men andre forsynte seg godt av den. I tillegg kom en god hvit fast fisk, blekksprut, friterte store reker (nam) og kamtsjatakrabbe (NAM). Bildet yter på ingen måte rettferdighet til den bugnende fatet. Ros også for rause mengder med salat med pinjekjerner under fatet.


Noen var mer grådige på krabben enn andre...


En hyggelig vinkelner hjalp oss med god drikke hele veien. Stedet er nok et bedre valg for en vennemiddag enn familiemiddag med barn. Med mindre kidsa liker artsjokkfylt ravioli og pasta med ansjos, da.

Uansett - våren og verandalivet er definitivt i full gang.  Vekta den samme og giftermål tre uker unna.

Sukk.

Over til hverdagsliv....

6 kommentarer:

 1. Oioi endelig noen smilebilder jeg kan putte i pusegalleriet mitt - hittil har du jo vært grav alvorlig.

  Digger bloggen din :))

  SvarSlett
 2. Nice shoes! Nice tights! Thumbs up <3<3<3

  SvarSlett
 3. nessie: Forsøker å ta hele rosabloggkonseptet til et nytt grav alvorlig nivå, men skal skjerpe meg!
  Hanne: Det kommer flere bilder av sko :-)

  SvarSlett
 4. Dumpet innom denne bloggen for litt siden og skjønte ikke en skitt! Rosablogger Heidi, liksom? ha - dette konseptet funker jo! og derfor er det den eneste i sin kategori jeg faktisk leser:-P
  Masse lykke til med bryllupet:) Vil gjerne benytte anledningen til å minne om at jeg var tilstede sånn ca da dere fant hverandre:-D *stolt*

  Skål for dere:) og nice shoes, btw.

  SvarSlett
 5. Lisa - if you can't beat them, confuse them... Nå gikk jeg akkurat over på lavkarbo og null alkohol, i hvert fall frem til landsmøtet, men dette berømmelige glasset med vin må vi jo klare å ta før sommeren...

  SvarSlett
 6. Hva sa? Lavkarbo? Nei, vi må drikke vin - finn fram glassene, så kommer jeg med en hvit en:)

  SvarSlett