torsdag 14. april 2011

Hår og hud

I jakten på den perfekte kropp hører selvsagt hårfjerning hjemme. I hvert fall i vår kultur. Riktig nok så jeg en dame på Cuba som hadde hatt fjernet hår på legger og opp til litt over kneet. Hun så ut som hun hadde på seg en pelsshorts. Digresjon.

Derfor bestilte jeg to timer med hårfjerning med laser på to forskjellige steder. Eller sagt på en annen måte – jeg tilber Groupon-guden så ofte jeg har anledning. De reklamerte begge med smertefri eller lite ubehag, og gode resultater.

La oss, før jeg fortsetter, reflektere et øyeblikk over begrepet lite ubehag. Å ligge på sofaen med Pusedyr og Arne medfører lite ubehag (utover gnålet til Arne). Å lese en bok på verandaen i vårsola = lite ubehag.

Å rette en laser mot hårsekken for å ødelegge den - lite ubehag? Satan!

I forhold til hvor mye det koster og hva du kan forvente av resultater (opp til 3000 per behandling og de sier nå at du trenger mellom 4-10 behandling), så skal du ha seriøse issues med hår for at det er verdt det. Høvel i dusjen, og enten hårfjerningskrem og/eller voksing hos profesjonelle 2-3 ganger i løpet av sommeren, er mitt råd.

Hva du enn gjør - don’t wax at home. Nei. Ikke. Ever. Med mindre noe mirakuløst har skjedd med disse blå voksstripene som man skal varme opp mellom håndflatene for så å påføre beina og ritsje av selv. Au. Man står igjen med blå guffe på leggene, sår hud og noen hårløse flekker - og det er i beste fall (det har hendt at noen har tatt i voksstripene så hardt at de har sklidd på badegulvet, dunket huet i veggen og endt opp med å sitte klistret til badekaret med blå guffe - sier ikke hvem, bare sier at det har skjedd...)

Uansett. To uker etter laseren ser ikke leggene ut som på reklamen....

9 kommentarer:

 1. Kjære Vampus, digger din nye rosa stil. Uvant og morsomt!
  Et lite tips fra en erfaren vokser uten shorts!
  Voksning hos ANNE på Clinique 81 i Oslo er det eneste som er smertefritt og lekkert! Hun er proff på området. Leggene tar hun på 90 sekunder, og det er like vondt som .... 90 sec jogging. Bikini gjør hun til en lek! (ok - er det veldig lenge siden så betaler du med to minutters helvete, men verdt det!)
  Så dropp høvel og få det gjort hos proffen. Anbefaler Anne og kun henne. I går prøvde jeg en fransk dame her i Antibes = smertehelvete.
  Gry
  http://grysinding.com/

  SvarSlett
 2. Noterer: Anne, Clinique 81... enig, gjør det hos proffene når leggene og resten av kroppen skal ut og frem. Det er det verdt, definitivt!

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Jeg har en Silkepil (epileringsmaskin) og har brukt det i snart 15 år. Gjør over hodet ikke vondt (dvs, det gjør sikkert litt vondt de første gangene, men det husker jeg ikke lenger). Koster vel ca 400 kroner for en maskin og den jeg har nå har jeg hatt i 8 år. Bruker den ca en gang i uken.

  Før jeg fikk den prøvde jeg meg på hjemmevoksing og tok bikinilinjen i samme slengen. Sluttet raskt med det da jeg ikke bare rev av hår men også HUD!! O skrekk og gru.

  SvarSlett
 5. Har aldri vokset, men fjerner hår med høvel omtrent annenhver dag. Gjør ikke vondt hvis jeg er forsiktig.

  SvarSlett
 6. Jeg har hørt skrekkhistorier om folk som skriker av smerte når de prøver epilatorene sine for første gang. Ingenting er som en god, gammeldags barbermaskin.

  SvarSlett
 7. Har en epilator i skapet et sted jeg også. AU.
  Jon: Høvel er tingen.
  nessie: det er ingen overdrivelse at man skriker første gang. Ond maskin som napper ut hårene samtidig i en klypende bevegelse. Hater å gjenta meg selv, men. Au.

  SvarSlett
 8. Hva med å smøre inn leggene med xylocain (lokalbedøvende) først?

  SvarSlett
 9. Jeg sverger til epilator. Cluet var å bruke den hver annen dag de første par ukene etter at man hadde barbert seg for siste gang, slik at man ikke rev ut en hel busk første gang man brukte den, men tok det ujevnt.
  Nå bruker jeg den ca hver 2.-3. uke. Hårene mister jo "fotfeste" etter hvert!
  Barberhøvel stimulerer jo bare hårveksten!

  SvarSlett