mandag 4. juli 2011

4. juli outfit

I forbindelse med USAs nasjonaldag er dagens outfit fra forhåndsfeiringen hos den amerikanske ambassadøren tidligere i sommer. De siste årene har VamPus fått den høyt verdsatte invitasjonen i posten, og sammen med rundt tre tusen av ambassadørens nærmeste krets kan hun da nyte relativt ubegrensede mengder mat og drikke på plenen foran ambassadørboligen. Han må jo ha et lite helvete å sortere disse inn i Google + om dagen.

Kjole kjøpt på Fretex til kr 350,- , sko fra Eden Shoes. Accessoirier - USA-pin og Støtt soldatene våre-sløyfe.


Det er et arrangement der man typisk sier "alle var der". "Alle" er i denne sammenheng store deler av den snakkende klasse, politikere, journalister, ambassadeansatte, menn og kvinner i uniform, noe business, mest  organisasjoner og personer ambassaden kan tenkes å ha et forhold til. Det er alltid en rørende fremføring av den amerikanske nasjonalsangen, som ble matchet av en ikke fullt så rørende fremføring av lokalpatriotiske sanger fra Telemark fra en av Høyres stortingsrepresentanter og en NRK-journalist. Sistnevnte heldigvis foran en engere krets i publikumet. Nevnte jeg at det er gratis vin?


Amerikanere har jo et godt forhold til entreprenørskap og privat virksomhet, og har ikke noe problem med å forholde seg til kommersielle bedrifter på en profesjonell og positiv måte. Derfor har de hvert år sponsorer av arrangementet, som i år blant annet var McDonalds (pommes frites), Ben & Jerry is, ulike vinimportører og brusprodusenter. Det så ikke ut til at arbeiderpartipolitikere og journalistene hadde noe problem med å nyte av kapitalismens goder med velsignelse av den amerikanske ambassadøren. Det synet alene er verdt å komme for.

Dagens goodiebag: penn fra amerikanske ambassaden

I anledning dagen - her er teksten jeg skrev til Deichmanske bibliotek i fjor, om hvilken tekst som har beydd mest for meg: Den amerikanske uavhengighetserklæringen.

3 kommentarer:

 1. skikkelig dritt at jeg ikke ble invitert, men din festskildring veier opp. hurra for 4 juli!

  SvarSlett
 2. Super outfit! Litt skuffende goodiebag :P

  SvarSlett
 3. iborg: tenkte ikke på det - burde jo tatt masse bilder. Neste år skal jeg ha nytt bilde av meg med noen av de staute gutta i US marines i uniform!

  Sukkespinn: Burger, is og vin er vel nok goodies for oss tenker jeg :-)

  SvarSlett