søndag 1. mai 2011

...og der gikk karbodietten til helvete

De siste seks dagene har jeg vært på lavkarbodietten fra helvete. Visst er jeg glad i dyr, men ikke når de er omtrent det eneste jeg kan spise. Nå skal det sies at lavkarbo er den kuren jeg kommer tilbake til. Hvem liker vel ikke en diett som inneholder bacon? I hvert fall hvis man, som jeg, har gått glipp av hele syv år med herligheten, fordi jeg i mange år trodde jeg ikke likte kjøtt og derfor var vegetarianer. Jeg har tatt igjen det nå. Massivt. Det hender til og med at jeg sender katta usunne blikk når grillen er klar. Nok om det.

Etter hele seks dager med egg, kjøtt, kjøtt, kjøtt, en kopp grønnsaker, kjøtt, kjøtt, kjøtt og litt ost, så tenkte jeg at jeg skulle vispe sammen noen Florentinere for å ha noe å servere når jeg fikk besøk på verandaen. Det var lettere sagt enn gjort, og når det først skulle være mislykket, så måtte jeg selvsagt spise i meg mangelen på suksess - det vil si de 100 grammene med mørk sjokolade som var til overs etter at flerparten av kjeksene måtte kastes.

Les matbloggen for utfyllende forklaring.

Så da sitter jeg her, to uker før giftermålet, høy på sukker og langt fra lav på karbo. Og det akkurat når kuren begynte å gi resultater.

Sukk.

Arne har sukkerblikket. My precious....

4 kommentarer:

 1. I de fleste dietter er det ikke bare lov -men oppmuntret med en "cheat day"! Husker ikke helt nøyaktig de vitenskapelige data, men det skal hjelpe å re-sette metabolismen så den ikke venner seg til lav-karbo. Ikke sitér meg på dette, dog. Uansett, det hjelper med et par små utskjeielser for å unngå at man gir opp hele dietten. Dessuten vil én liten runde med sjokolade ikke ødelegge seks dagers hardt arbeid med kjøtt-tygging.

  SvarSlett
 2. Streng lavkarbo er nok dietten hvor utskeielser for størst konsekvenser, dessverre :) Tror ikke mange lykkes med cheat days, i hvert fall ikke om en er i ketose.

  SvarSlett
 3. Huff da. Terje har sikkert rett, jeg har ikke så mye erfaring med ketose. Men dersom man skal opprettholde en diett over en viss tid og ikke bare et par uker tror jeg det kan være lurt å legge inn noen små "cheats" for å ikke sprekke totalt og gi opp hele greia. Ved kræsj-dietter legger man gjerne på seg med en gang etterpå når man går tilbake til sitt vanlige kosthold.

  SvarSlett
 4. Pusedyr sa...:

  Ingen som savner meg....? Snufs....
  Ingen som etterlyser meg, nei. Bare bilder av Arne på bloggen. Er det forbud mot pusekatter på rosablogger? Arne er smurfete, drikker smurfeøl og har smurfete farger. Kan ikke si Mjaau -bare smurfe. Jeg gremmes.

  Pusedyr

  SvarSlett